Teamcoaching

Home » Teamcoaching

Om effectief gebruik te maken van de kwaliteiten binnen je team, is het goed om te weten waar de sporters individueel goed in zijn, waar liggen hun krachten en waar liggen hun valkuilen. Hierdoor kan je ervoor zorgen dat de sporters elkaar goed kunnen aanvullen.

Ook is het handig om de gedragsstijlen van je sporters in beeld te hebben, zodat je als coach goed weet hoe je de sporters het beste kunt stimuleren om het beste uit zichzelf te kunnen halen. Ik gebruik hier graag de DISC analyses voor, deze brengen heel goed in beeld of een sporter van nature graag het voortouw neemt of liever eerst even de kat uit de boom kijkt. En de DISC analyse maakt daarbij ook duidelijk wat er voor gedrag gevraagd wordt tijdens het beoefenen van de sport. Zo zou een sporter die wat meer dominant is graag in de aanval gaan, terwijl de interactieve sporter ervoor wil zorgen dat iedereen mee kan doen. Zo heb je ook sporters die heel graag alles willen weten en daar ook door blijven vragen, terwijl andere sporters gelijk aan de slag willen gaan.

Door te weten waar de voorkeurstijlen qua gedrag liggen is het ook makkelijker om te weten wat elke sporter nodig heeft bij een uitleg. De ene sporter wil graag weten hoe iets uitgevoerd moet worden, terwijl een ander juist wil weten waarom, wat of met wie.

Door hieraan te werken, werk je aan persoonlijke groei binnen het team.

Daar hoort uiteraard de coach/ trainer ook bij. Het is goed om te weten waar jouw gedragsvoorkeuren liggen zodat je ook weet hoe je het beste uit jezelf kunt halen. Hoe beter jij hier als coach/ trainer mee om kan gaan, hoe beter je sporters worden.

Neem contact op

Stuur mij een bericht. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.    Chatten
    1
    Waar kan ik je mee helpen?
    Waar kan ik je vandaag mee helpen?