Over ons

Ontmoet het team van S Holtkamp Sport

Opleidingsexperts

Liecke Blom

Opleidingsexpert

“Van jongs af aan ben ik altijd al gefascineerd door sporten en de sportende mens. Dit uitte zich in vele uren op een ijsbaan doorbrengen en uren op mijn racefiets te rijden. Naast het zelf jaren lang veel trainen, heb ik door wat blessures een nieuw missie gevonden rond het sporten. Ik heb jaren training geven op verschillende niveaus binnen het schaatsen, zowel de altijd enthousiaste jeugd als een groep toptalenten (subtop Nederland). Hoe meer tijd ik eraan besteedde hoe meer de vraag ontstond hoe ik nu beter kon worden door te trainen, hoe werkt dat, hoe werkt een spier nu eigenlijk?

De vragen bleven hangen dus een opleiding tot fysiotherapeut kon niet uitblijven, maar het bleef knagen naar meer inzicht in sporten. Dus ik ben in 2005 afgestudeerd als Master Sportfysiotherapeut. Zo ben ik al jaren werkzaam als fysio en zijn vele sporten de revue gepasseerd. Door steeds beter te begrijpen hoe een lichaam werkt kan ik, ongeacht de sport, mensen helpen om het plezier in sporten behouden of terug te vinden ondanks die vervelende blessure of noodzakelijk revalidatie.”

Alida Bruggink

Opleidingsexpert
“In het Gelderse Eefde staat het huis waar ik samen met mijn man Arti en dochter Laura woon.

Vanaf de eerste dag dat ik als vijfjarige voet zette in de gymnastiekzaal van Gymnastiekvereniging K.D.O. (Kracht Door Oefening) in Amsterdam, wist ik dat de gymsport echt iets voor mij was!
Later verhuisden wij naar Warnsveld en gingen wij direct op zoek naar een gymzaal. Vanaf dat moment ben ik eigenlijk nooit meer gestopt met de gymsport en bracht ik al mijn vrije tijd door in de zaal, ik sliep er nog net niet. Al snel mocht ik de rol van assistent vervullen en werd ik ook actief bij de peuters & kleuters-, jongens- en meidengroepen.
Op 16 jarige leeftijd mocht ik beginnen aan de VLG opleiding (Verenigings Leider Gymnastiek) en dat was voor mij een feestje!

Vanaf mijn 18e ben ik in Lochem eigen groepen gaan lesgeven voor ongeveer 17-22 uur in de week.
Later ben ik ook gaan lesgeven in Zutphen en Deventer. In Zutphen geef ik nog steeds les, maar nu alleen nog aan de groepen ouder & kind gym.
Daarnaast ben ik mij blijven ontwikkelen en bijscholen. Mijn motivatie en enthousiasme voor de sport bleef niet onopgemerkt en ik werd gevraagd als docente voor de jury-, en assistenten opleidingen bij de KNGU. In deze functie heb ik al vele nieuwe assistenten en juryleden mogen scholen voor de gymnastiek. Later is daar de scholing tot verenigingsleider(nu KSS 3 gymnastiek) bijgekomen en dat doe ik nog steeds met veel plezier.

In mijn vrije tijd werk ik met veel plezier in een restaurant waar ik met dezelfde gedrevenheid mensen graag voorzie van een hapje, drankje en gezelligheid.
Per 1 september heb ik zelfs een aantal lessen opgegeven om naast de opleidingen en ouder- peuterlessen te gaan werken in een familie restaurant bij ons in de buurt, waar je mij vooral op de woensdag, donderdag en vrijdag kan vinden.

De meeste energie haal ik uit het doorgeven van mijn passie voor de gymnastieksport. Mensen opleiden in deze tak van sport waardoor zij nieuwe of andere inzichten verkrijgen die zij dan weer in hun thuissituatie kunnen toepassen. Dat is mijn missie!”

Bart Schmeits

Opleidingsexpert

“Al zolang als ik mij kan herinneren, haal ik veel voldoening uit het helpen van anderen. Het maakt mij daarbij eigenlijk niet uit waar het over gaat.
Het begon bij het helpen van mijn ‘kleine’ zusje (8,5 jaar leeftijdsverschil) bij alles wat ik als grote broer al kon. Verder gaf ik als 14-jarige mijn eerste volleybaltraining aan de mini’s en in HAVO-4 meldde ik me aan als tutor voor de nieuwe brugklassers op onze middelbare school. 

Tijdens een intervisiesessie in 2014 voor hoofddocenten van NOC*NSF, waar ik er één van was, viel ineens alles op zijn spreekwoordelijke plek. Opeens zag ik precies voor mij wat ik wilde bereiken, namelijk het helpen van mensen met de intentie dat zij het straks zelfstandig kunnen uitvoeren.
Ik werk als een spiegel, zodat anderen – als ze dat willen – via mij iets (over zichzelf) kunnen leren. 

Als afgestudeerd docent bewegingsonderwijs, en met een specialisatie sportpsychologie binnen de bewegingswetenschappen, zal het niemand verwonderen dat de wereld van sport en bewegen mijn ideale werkveld is gebleken. Enerzijds, omdat ik zelf graag beweeg, anderzijds, omdat tijdens dergelijke activiteiten alle maskers af gaan en iedereen zijn of haar ware gezicht laat zien. 

Door de jaren heen heb ik mij ontwikkeld tot sportpedagoog, met verstand van leren, bewegen en leren bewegen, gespecialiseerd in het werken met kinderen en pubers. Dit op basis van het adagium dat ‘werken met kinderen of pubers geen startkwalificatie is, maar een specialisatie.

Als opleidingsexpert help ik mensen onder andere bij het begrijpen van de onderliggende mechanismen van cognitieve ontwikkeling, groepsdynamiek, prikkelverwerking, ontwikkelen van zelfvertrouwen en prikkelen van motivatie. Daarnaast help ik ook met het maken van een scenario voor in de eigen praktijksituatie. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een groepsleerkracht, een docent, een trainer-coach, een ouder of een oppas. En als het nodig is, kom ik mensen ook persoonlijk ondersteunen op het moment dat zij zelf aan het werk zijn. Dit alles doe ik met een flinke dosis humor waarbij ik mijn kennis en ervaringen deel, maar ook anekdotes uit de topsport.”

Client Succes Managers

Astrid van Walsem

Communicatie

“Sinds ik als klein meisje met twee staartjes een pen kan vasthouden, is er voor mij niks mooiers dan de wereld om mij heen vast te leggen in woorden. Ik kan intens genieten van ontmoetingen met uit een lopende mensen en ik ben gefascineerd door mensen die vol passie over hun keuze, baan en leven kunnen vertellen. Daarnaast beschik ik over een natuurlijke nieuwsgierigheid en is niks mij te gek.
Ik heb columns mogen schrijven voor het Eindhovens Dagblad, mogen bloggen voor de Linda online en mogen interviewen voor het platform van De Wereldwijven en de lokale krant. En ooit hoop ik nog eens een boek te schrijven. Maar voorlopig zet ik mijn schrijfkunsten in ter ondersteuning van dit fantastische team.

Naast tekstschrijver/interviewer ben ik ook kindercoach en heb ik mijn eigen kindercoachpraktijk Zie Mij. Mijn visie als kindercoach is om kinderen een duwtje in de rug te geven en hun eigen talenten te laten ontdekken, zodat zij straks vol passie en enthousiasme achter de keuzes staan die zij later in het leven maken door gewoon zichzelf te zijn.”

Thomas van Driel

Website

“Op een dag in mijn leven kreeg ik een heldhaftig inzicht. Als ik tachtig jaar ben, wil ik trots zijn op iedere stap die ik gemaakt heb in het leven.

En vooral: van iedere seconde vol genoten hebben.

Ik had de tofste baan van de wereld. Ik vloog de wereld over om de tofste reportages te schrijven en te fotograferen, om unieke avonturen te beleven en om bijzondere wereldwijde helden te interviewen.

Dus ik nam ontslag, en ging doen wat ik het allerleukst vond: thuis blijven en tijd besteden met de mensen die dicht bij mij stonden.

Sindsdien is het leven pas écht awesome geworden. Ik drink iedere dag koffie met nieuwe vrienden, groei in een maand tijd harder dan ik voorheen in een jaar deed, en leef mijn leven volgens mijn eigen regels.

Ik besloot om geld voor mijzelf te verdienen, op mijn manier, met mijn waarden en normen. En om een lang verhaal kort te maken: nu maak ik websites beter.

Bijna één miljoen mensen in Nederland verkopen een product of dienst die waarde toevoegt in het leven van anderen. Maar dat loopt niet altijd even lekker.

Samen met mijn vriendin Joanne help ik zelfstandigen en kleine bedrijven zich beter te profileren op internet. Zorgen dat hun website werkt. Dat ze bezoekers krijgen, en geld verdienen – zodat zij hun ding kunnen doen.”

Silvia Holtkamp

directeur

Sport- en beweegprofessional, verenigingfluisteraar, mentaal begeleider en positiviteitscoach

“Al vanaf jongs af ben ik gek op alle vormen van sporten en er zijn dan ook maar weinig manieren van sportief bewegen die ik niet een keer uitgeprobeerd heb. De meeste van mijn jonge jaren heb ik doorgebracht in gymzalen, eerst al turnster en daarna als trainster.
Daarna ben ik mij steeds meer gaan toeleggen op de juiste manieren van coachen en trainen, want zo eenvoudig is het allemaal niet. Wanneer je goed bent in een bepaalde sport wil dat nog niet automatisch zeggen dat je ook een goede trainer, lesgever of coach bent, er komt zoveel meer bij kijken. Zo is het bijvoorbeeld zonde dat zoveel sporters eenzijdig trainen. Laat de voetballer met zijn voorkeursbeen op een training een keer met zijn andere been voetballen. En dit geldt uiteraard ook voor andere sporten.  Train niet te specifiek maar houd het breed.  Het is belangrijk om alle spieren in het lichaam om de beurt te trainen waardoor het lichaam in evenwicht is.
Vanuit deze kennis en ervaring ben ik lesmateriaal en generieke sportopleidingen gaan ontwikkelen en vanuit deze ontwikkeling is S. Holtkamp Sport ontstaan.

Naast mijn sportieve belangstelling in alle vormen van bewegen, ben ik erg geïnteresseerd in de werking van de hersenen en het effect dat gezonde hersenen hebben op een lang, gezond en vitaal leven. Het draait hierbij om de combinatie van bewegen en het activeren van de hersenen dat enorm waardevol is. Vanuit deze interesse heb ik verder onderzoek gedaan samen met experts en ervaringsdeskundigen en daar is het boek Body to Brain uit voortgekomen.

Als coach, sporter en innovator geloof ik er sterk in dat de mentale weerbaarheid van iemand de sleutel is tot succes en het halen van de top. Natuurlijk speelt talent een grote rol, maar daarnaast is jouw doorzettingsvermogen van essentieel belang en de sociale omgeving waarin je opgroeit. 

Ik houd ervan uitgedaagd te worden, gek te doen en anderen uit te dagen hetzelfde te doen. Ik ben fan van veel lachen en gekke bekken trekken. Ik wil dat mensen zien dat dit ok is, net zoals het maken van fouten bij het leven hoort.  Fouten maken is goed, daar leer je van.  Daarnaast heeft iedereen zijn eigen kwaliteiten en gun ik iedereen het, zijn of haar eigen succesmoment.”

Ervaringen

Na het afronden van de CIOS, in combinatie met de opgedane ervaring door het trainen van jonge turnsters, is de nieuwsgierigheid van Silvia gewekt naar de werking van het kinderbrein.  Zij volgt een opleiding kinderpsychologie waar zij leert dat het draait om de intrinsieke motivatie.

Silvia: “De meest waardevolle motivatie is de motivatie die uit jezelf komt.”

Ze komt in contact met NOC*NSF waar ze op projectbasis verantwoordelijk is voor vele verschillende werkzaamheden. Ze is docent, ze geeft workshops en masterclasses op bestuursniveau, traint trainers voor de generieke sport en houdt zich bezig met een gezonde sportomgeving.  Daarnaast schrijft ze 3 sportwaaiers, een boekje met de titel ‘Houd de hersenen Fit’ en de laatste aanwinsten, het boek Body to Brain en de opleiding Veelzijdig bewegen voor peuters & kleuters met de daar bijbehorende spel- en theoriekaarten.

Partners

Neem contact op

Stuur mij een bericht. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.    Chatten
    1
    Waar kan ik je mee helpen?
    Waar kan ik je vandaag mee helpen?