SHS sport- en beweegopleidingen

SHS opleidingen zijn praktijkgericht, leerzaam en betaalbaar. Zij geven jou of jouw club de handvatten die essentieel zijn voor het geven van een goede training. Een goede sporter, is niet per definitie de beste coach of trainer, maar kan die wel worden.

Voor Peuters & Kleuters

Het kan best een uitdaging te zijn om met jonge kinderen te werken, want de aandachtsboog is kort en er is zoveel te leren. Toch is deze bewegelijke leeftijd ideaal om de basisvormen van bewegen aan te leren zoals rennen, springen, balanceren, schoppen en gooien. Waarom? Omdat dit de leeftijd is waarop de basis van bewegen gelegd wordt.  Wanneer dit goed gebeurt, hebben kinderen hier hun hele leven lang profijt van en is het gelijk de basis van een lang sportief leven.

Maar hoe leer je die enthousiaste en soms eigenwijze peuters en kleuters deze basisvormen aan? Belangrijk is om je te kunnen verplaatsen in hun belevingswereld, veel te variëren en gebruik te maken van verschillende attributen. Het vraagt veel van je creativiteit en we kunnen ons voorstellen dat je het soms ook niet meer weet. 

 SHS heeft de oplossing voor jou; de opleiding  Veelzijdig bewegen voor peuters & kleuters. Deze opleiding is bedoeld voor pedagogisch medewerkers, leerkrachten en vakdocenten. Kortom, iedereen die met kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar werkt.

De focus van deze opleiding ligt op het aanleren van de basis beweegvaardigheden op een speelse, maar verantwoorde manier waarmee je tegelijk ook werkt aan de BMO (Breed Motorische Ontwikkeling). Daarnaast geven wij je praktische tips mee hoe je een beweegles kan opbouwen door bijvoorbeeld muziek en dans in te zetten. Daarnaast laat de opleiding zien hoe je kan werken met thema’s.

Ontdek de SHS Opleidingen

 • Opleiding Body to Brain niveau 3

  1.500,00 excl. btw
 • Opleiding voor Trainers & Coaches

  250,00300,00 excl. btw
 • Opleiding voor Trainers & Coaches 2

  350,00500,00 excl. btw
 • Opleiding Veelzijdig bewegen voor peuters & kleuters

  699,00 excl. btw

Neem contact op

Stuur mij een bericht. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.  Chatten
  1
  Waar kan ik je mee helpen?
  Waar kan ik je vandaag mee helpen?