SHS sport- en beweegopleidingen

SHS opleidingen zijn praktijkgericht, leerzaam en betaalbaar. Zij geven jou of jouw club de handvatten die essentieel zijn voor het geven van een goede training. Een goede sporter, is niet per definitie de beste coach of trainer, maar kan die wel worden.

Voor Peuters & Kleuters

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die met kinderen tussen de 2 en 6 jaar werkt. De opleiding kent twee varianten; een uitgebreide variant voor mensen zonder lesbevoegdheid en een verkorte variant voor mensen met lesbevoegdheid.

Het kan best een uitdaging te zijn om met jonge kinderen te werken, want de aandachtsboog is kort en er is zoveel te leren. Toch is deze bewegelijke leeftijd ideaal om de grondvormen van bewegen aan te leren zoals rennen, springen, balanceren, schoppen en gooien. Waarom? Omdat dit de leeftijd is waarop de basis van bewegen gelegd wordt.  Wanneer dit goed gebeurt, hebben kinderen hier hun hele leven lang profijt van en is het gelijk de basis van een lang sportief leven.

Maar hoe leer je die enthousiaste en soms eigenwijze peuters en kleuters deze grondvormen aan? Belangrijk is om je te kunnen verplaatsen in hun belevingswereld, veel te variëren en gebruik te maken van verschillende attributen. Het vraagt veel van je creativiteit en we kunnen ons voorstellen dat je het soms ook niet meer weet. 

Het lHet SHS heeft de oplossing voor jou; de opleiding  Veelzijdig bewegen voor peuters & kleuters  bestaand uit 2 varianten, Compleet en Pro. Kies degene die het beste bij jouw achtergrond en ervaring past.

Veelzijdig bewegen voor peuters & kleuters Compleet
(Uitgebreide variant waardoor je je lesbevoegdheid kan behalen.)

Veelzijdig Bewegen voor peuters & kleuters Pro
(verkorte variant voor mensen met lesbevoegdheid)

Om met deze enthousiaste stuiterballen aan de slag te gaan, is het fijn om terug te kunnen vallen op theorie, vaardigheden en handvatten om een leuke gevarieerde beweegles op te zetten. Deze opleiding(varianten) zijn ontwikkeld door experts en ervaringsdeskundigen.

Wat leer je tijdens de opleiding Veelzijdig Bewegen voor peuters & kleuters Compleet en Pro

 • Je leert de do’s en don’ts bij het aanleren van de grondvormen van bewegen bij deze doelgroep.
 • Ook leer je waarom deze grondvormen zo belangrijk zijn bij de motorische ontwikkeling van jonge kinderen.
 • Daarnaast gaat de opleiding dieper in op de emotionele en cognitieve ontwikkeling van jonge kinderen.
 • Als laatste wordt er ook uitgelegd hoe je het beste met peuters & kleuters kan omgaan en waarom.

De focus van deze opleiding ligt op het aanleren van de basis grondvormen van bewegen op een speelse, maar verantwoorde manier waarmee je tegelijk ook werkt aan de BMO (Breed Motorische Ontwikkeling). Daarnaast geven wij je praktische tips mee hoe je een beweegles kan opbouwen door bijvoorbeeld muziek en dans in te zetten. Daarnaast laat de opleiding zien hoe je kan werken met thema’s.

Het lesmateriaal bestaat uit verschillende modules over Veelzijdig bewegen bij peuters en kleuters in onze online academy, de beweegwaaier 2 en en een set met peuter en kleuter beweegkaarten. Voor de Compleet variant volg je extra online modules uit onze niveau 3 opleiding. 

 

Ontdek de SHS Opleidingen

 • Opleiding Body to Brain

  1.500,00 vrijgesteld van btw vanwege CRKBO registratie
 • Opleiding Trainers & Coaches 3

  990,00 vrijgesteld van btw vanwege CRKBO registratie
 • Opleiding voor Trainers & Coaches

  250,00300,00 vrijgesteld van btw vanwege CRKBO registratie
 • Opleiding voor Trainers & Coaches 2

  450,00 vrijgesteld van btw vanwege CRKBO registratie
 • Opleiding Veelzijdig bewegen voor peuters & kleuters (COMPLEET)

  1.100,00 vrijgesteld van btw vanwege CRKBO registratie
 • Opleiding Veelzijdig bewegen voor peuters & kleuters (PRO)

  650,00 vrijgesteld van btw vanwege CRKBO registratie

Neem contact op

Stuur mij een bericht. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.  Chatten
  1
  Waar kan ik je mee helpen?
  Waar kan ik je vandaag mee helpen?