Ervaringen

“Namens MHC Lelystad heel erg bedankt voor de trainingen die jij hebt gegeven vanuit de KNHB in het kader van onze campagne sportiviteit en respect. Je hebt trainingen gegeven voor:
– ouders langs de lijn
– sportief coachen
– coach de coach traject
Mooie stappen gemaakt binnen onze vereniging met IkSPORTief, samen in de strijd voor een veilig sportklimaat. Je kent bijna iedereen en je wordt altijd positief ontvangen. Een aanrader voor elke sportvereniging. We gaan het traject nog afsluiten met een inspiratiesessie voor omliggende sportverenigingen. Een volgend idee ligt al op de plank, ik hoop hier met jou hulp in het volgende seizoen invulling aan te kunnen geven.”

Tanja de Wit
MHC Lelystad

“Ik doe mee aan een cursus ‘cognitieve fitness’. De naam klinkt een beetje idioot, maar het komt neer op bewegen en tegelijkertijd je hersens flink laten kraken. Oftewel, spelletjes doen terwijl je rent, opdrachten andersom uitvoeren (rennen bij de opdracht ‘stilstaan’, springen bij de opdracht ‘buigen’, etc.), of op één been je geheugen trainen (wat was ook al weer de favoriete hobby van de andere deelneemster….kom, hoe heet ze ook al weer?).

De meeste opdrachten lijken in eerste instantie simpel, maar door de afleiding van het fysieke bewegen, verlies je makkelijk de focus en mislukt wat eerst zo simpel leek volledig, meestal met uitbundig gelach als gevolg.

We spelen als kinderen, dagen elkaar uit, plagen elkaar en helpen elkaar, als dat nodig is. We hebben enorm veel plezier.

En misschien is dat nog wel de krachtigste fitness, los van alle oefeningen, het spelen: competitief of creatief, precies zoals je bent geschapen, maar zonder de druk van moeten presteren. Spelen als kind, ontdekken, er vol voor gaan en het ook direct weer los laten. Er staat niks op het spel.

Het is lang geleden dat ik zo voluit heb gelachen. In mijn volwassen leven heb ik ook echt wel plezier, maar overheerst toch het ‘nut’. Ik doe het graag, maar de taken staan vast en de tijd is gevuld. Er is weinig ruimte om het eens helemaal anders te doen of mezelf af te vragen “waar heb ik nu echt zin in?”.

Hoe kun je als volwassene blijven spelen? Als de cursus straks is afgelopen, hoe ga ik dan door? Ik wil het spelen en de heerlijke ontspanning die dat brengt niet meer missen. Ik ga dit weekend een mooi zandkasteel bouwen op het strand, denk ik, misschien willen mijn kinderen mee doen.”

Femke Krijger
Deelneemster Cognitieve Fitness Oegstgeest & schrijver van ‘Evenwichtskunstenaar’

Chatten
1
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je vandaag mee helpen?