SHS Congres voor Sporttrainers- en coaches

Creëer een veilige en pedagogische sportomgeving en laat je inspireren door de sprekers Gregory Sedoc en Renald Majoor met hun unieke verhaal.

Zaterdag 29 oktober 2022 in Nieuwegein (UT).

Gregory Sedoc

Succes isn’t always about greatness, it’s about consistence”

Renald Majoor

De stilte verbroken

Succes isn’t always about greatness, it’s about consistence”

Update: Gregory Sedoc & Renald Majoor aanwezig op SHS Congres op 29 oktober aanstaande

tTijdens dit congres georganiseerd door S. Holtkamp Sport staan belangrijke thema’s centraal zoals doorzettingsvermogen, communicatie, motivatie, onzekerheden, topsport en Veilig Sport Klimaat.
Deze thema’s worden in de workshops vanuit de persoonlijke en unieke invalshoek van Gregory Sedoc en Renald Majoor belicht.
Verder vindt er gedurende de dag een fysieke workshop plaats, zodat je niet de hele dag stil hoeft te zitten op een stoel. Deze training worden gegeven door de ervaren sportfysiotherapeut, Liecke Blom en de ervaren bekkenbodemfysiotherapeut Pirjo Platell. Zij gaan aan de slag met de effecten dat trauma op je lichaam kan hebben. Deze workshop bestaat uit een theoretisch en fysiek gedeelte. 

Het congres is bedoeld voor trainers en coaches uit de sportwereld, maar andere geïnteresseerden zijn ook meer dan welkom. 

Dagprogramma

09:30 Ontvangst
10:00 Opening
10:15 Workshop Gregory Sedoc
11:15 Koffie
11:45 Workshop sport- en bekkenfysiotherapeuten Liecke Blom & Pirjo Platell
13:00 Lunch
13:45 Workshop Renald Majoor
15:00 Afsluiting

Inschrijfgeld

De kosten voor dit niet te missen event bedragen 121,- euro per persoon (incl. btw). Wanneer jezelf samen met iemand anders inschrijft, ontvang je een mooie korting en betaal je ongeveer 109,- euro per persoon.

Bij deze prijs inbegrepen:
Naast de drie workshops zitten ook de lunch, onbeperkt koffie, thee en water gedurende de dag, bij de prijs inbegrepen. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is je sportschoenen mee te nemen en je goede humeur natuurlijk!

Sprekers

Gregory Sedoc

Succes isn’t always about greatness, it’s about consistence”

Over doorzettingsvermogen, communicatie, beleving en motivatie.

Het is inmiddels bijna vijftien jaar geleden dat Sedoc met het veroveren van de Europese indoortitel op de 60 meter horden het hoogtepunt van zijn sportieve loopbaan bereikte. De topsportdagen zijn voorbij, maar de gedrevenheid is gebleven, in alles wat hij doet. Dat blijkt ook als hij praat over de plek die sport en bewegen inmiddels innemen op de politieke agenda.

“Er zijn, mede door corona, verschillende discussies op gang gekomen over onze fysieke en mentale gezondheid, vitaliteit, de balans tussen werk en privé, zeker in deze tijd, en een fitte, weerbare samenleving. Ik heb wel het gevoel dat wij in dat opzicht wakker zijn geworden. We beseffen meer dan ooit het belang van een gezonde leefstijl. Dat besef moeten we vasthouden.”

Gregory vertelt op inspirerende wijze zijn verhaal over talentontwikkeling, het verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslagen en zijn ervaringen met het meten en gebruiken van data in de sport. 

Liecke Blom

Pirjo Platell

De impact van trauma op ons lichaam

Bij trauma denk je niet meteen aan de effecten dat dit op je lichaam kan hebben. Vaak gaat de aandacht alleen uit naar de effecten op ons psychische gesteldheid. Maar daar gaan Liecke en Pirjo in deze workshop verandering in brengen.

Het lichaam bewaart de herinnering aan het trauma en dat zorgt voor verhoogde spierspanningen en een permanente staat van verhoogde waakzaamheid. In het lichaam wordt het trauma als het ware zichtbaar en voelbaar. Hoe jezelf hiervan bewust kan worden en hoe je hier mee om kan gaan, dat vertellen Liecke en Pirjo jou in deze workshop. En naast een stukje theorie ga je meteen actief aan de slag met de opgedane kennis.

Renald Majoor

De stilte verbroken

Over angsten, onzekerheden, topsport en Veilig Sport Klimaat.

Je bent een groot talent, mensen uit de sportwereld noemen je een grote belofte. Maar dan stort ineens alles in elkaar, omdat je iemand vertrouwde die zijn handen niet thuis kan houden. Dit is het verhaal van Renald Majoor over zijn periode bij Vitesse van 1996 tot en met 2000.

“Alle kracht die ik heb gehaald uit de periode die achter mij ligt, wil ik nu inzetten voor mijn stichting. Het is tijd om de stilte te verbreken. De aangrijpende ervaringen die ik met mij meedraag, vormen de basis van dit initiatief. Samen met een aantal anderen wil ik mij hard maken voor het tegengaan van misbruik, intimidatie, discriminatie en pesten.

De Stilte Verbroken is een onafhankelijke stichting en een laagdrempelig platform waarop bovengenoemde problemen bespreekbaar gemaakt kunnen worden. Wij nemen de rol van zowel luisteraar als wegwijzer aan, met als doel dat iedereen veilig kan sporten. Wanneer jou zoiets overkomt als mij is overkomen, moet je daarover kunnen praten en het niet wegstoppen uit schaamte of angst. Wij willen nooit meer zien dat iemands sportcarrière vroegtijdig wordt afgebroken door een onveilige sfeer op de sportclub. De stilte is verbroken. “

Extra info:
Aan de hand van dansers laat Renald verschillende vormen van ongewenste intimiteit zien, dit kan in sommige gevallen confronterend zjn. Tijdens zijn workshop stelt Renald vragen over wat je ziet gebeuren op het podium.

Zaterdag 29 oktober 2022

}

10:00 tot 15:00

1e Regimentsdok 16, Nieuwegein

3 Workshops

Netwerken met 50 sportprofessionals

121,- incl. btw per persoon

217,80 incl. btw duo-ticket

Chatten
1
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je vandaag mee helpen?