Hoe hou je contact met je leden nu er bijna niet gesport kan worden? Deze vraag krijg ik steeds vaker en dat is logisch! In dit artikel beschrijf ik daarom hoe jij als sportclub contact kunt houden met jouw leden. kantines zijn namelijk al een tijd lang dicht en ook de sporthallen en zwembaden houden hun deuren strak op slot. De sportclubs gaan hier verschillend mee om. De een probeert toch nog wat creatiefs te bedenken om via zoom of teams een les te kunnen verzorgen, de ander duikt onder en hoopt dat zodra “het” weer mag ze alles weer op kunnen pakken.

Zo kun jij als sportclub in contact blijven met jouw leden

Ik wil jullie allemaal oproepen om toch in contact te blijven met je leden. Uit een onderzoek van mulier instituut is namelijk gebleken dat 8% van alle leden van een vereniging van plan is zijn lidmaatschap op te zeggen in 2021. Dit bovenop de leden die reeds al opgezegd hebben in 2020. Dit is zonde want het hoeft echt niet heel moeilijk te zijn om in contact te blijven met je leden. Stuur ze bijvoorbeeld wekelijks een nieuwsbrief met updates, leuke weetjes en waar jullie je als bestuur en trainers mee bezig houden. Organiseer een zoom of teams meeting op het “normale” lesuur waar je gewoon een uurtje met elkaar kunt kletsen of een spel met elkaar kan spelen. Je kunt dan dezelfde sporters vanaf een jaar of 10 de opdracht geven om iets leuks te verzinnen voor de week erop.

Of zet bijvoorbeeld een speurtocht met opdrachten en vragen uit in je woonplaats. Iedereen kan deze doen op zijn eigen tijd. Vaak werkt het om er een extra stimulans aan toe te voegen door middel van een leuke prijs. Ook kun je een bingo organiseren waarbij iedereen een eigen prijs inlegt. Laat de trainers bij hun sporters langsgaan om een persoonlijk kaartje te brengen. Je zult zien dat iedereen er hierna wel weer even tegenaan kan.

Ohja als jullie dan toch zo lekker bezig zijn, denk ook eens aan jullie sponsoren! De meeste sponsoren hebben het nu ook niet makkelijk en je wilt natuurlijk wel dat ze straks ook nog jullie club blijven sponsoren. Kijk of je ze op een laagdrempelige manier een hart onder de riem kan steken. Bijvoorbeeld door een bloembol te sturen of langs te brengen met een kaartje: “Straks bloeien we samen weer op”.

Laten we er samen voor zorgen dat die 8% in ieder geval in onze clubs gewoon lid blijven.

Wil jij advies? Ik help jou graag!

Met ruim 20 jaar ervaring, help ik bedrijven graag met het adviseren om contact te houden met hun leden. Ben jij benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?
Twijfel dan niet en neem gerust vrijblijvend contact op!

Ik wil advies!

 

Chatten
1
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je vandaag mee helpen?