Ben je ontslagen? Dan is het belangrijk jezelf de vraag te stellen: is dat vervelend of is dit juist een mooie kans om jezelf een nieuwe uitdaging te gunnen? Zag je het al aankomen? Dan zal je er anders in staan dan als het ontslag onverwachts kwam. Hoe dan ook, er zijn wat stappen om te doorlopen als je hoort dat je ontslagen bent. Benieuwd welke stappen je kunt doorlopen? Je leest het in dit artikel!

Het is goed om bij jezelf te bedenken hoe jij verder wilt

De eerste stap is, afscheid en afstand nemen van het bedrijf en van de collega’s. Je zult letterlijk moeten afkicken. Geef jezelf hier even de tijd voor, want dit is echt niet in 1 dag gedaan. De volgende stap is: wat nu? Ga je hals over de kop opzoek naar een andere baan of neem je even de tijd om terug te kijken en je te bedenken; Wat vond ik nou erg leuk in mijn vorige baan en wat helemaal niet? Mijn tip zou zijn om dit goed op te schrijven. Ik kwam er zo achter dat ik heel veel dingen leuk vond aan mijn vorige werk, maar ook een heleboel dingen niet. Voor mij was de grootste eye opener dat ik het helemaal niet leuk vond om voor een baas te werken en om te werken in een omgeving waar collega’s met mijn ideeën aan de haal gingen. Ik kwam er zo ook achter dat ik het erg leuk vind om redelijk kortstondige trajecten te begeleiden, dus met een duidelijk start en eindpunt. En ik kwam er achter dat ik het erg leuk vind om het beste uit mensen te halen, om ze boven zichzelf uit te laten stijgen.

Ga op zoek naar jouw geluk

Mijn tip voor jullie is dan ook, ga op zoek naar waar jij blij van wordt. Dan is het daarna ook heel makkelijk om te bedenken en uit te schrijven wat je daarvoor nodig hebt. En zeker niet onbelangrijk wie je daarvoor nodig hebt. Wie kan je helpen om jou boven jezelf uit te laten stijgen? Dat kan je partner zijn, een vriend, je ouders of een coach. Ook kan dit per onderdeel verschillend zijn. Het is wel handig dat als je beslist om voor jezelf te beginnen dat je partner hier ook achter staat. Het zal zeker in het begin financieel wat betekenen voor jullie, maar ook qua tijdsinvestering. Ik heb samen met mijn partner goed gekeken naar de verdeling van het huishouden en het halen en brengen van de kids naar de sportverenigingen. Daar ik veel in de avonduren werk, was dat voor ons wel handig om dat goed te bespreken en aan de voorkant hier afspraken over te maken. Daarnaast hebben we samen gekeken wat dit financieel voor ons zou betekenen. Dat heeft in het begin er zeker voor gezorgd dat er per maand minder te besteden was, maar als je dit weet dan kan je hier rekening mee houden. Een bedrijf starten doe je namelijk niet zomaar van de ene op de andere dag.

Kom je er achter dat je graag voor een baas werkt, dan is dat ook heel goed! Je wilt dan uiteraard wel een baan waar jij blij van wordt, toch? Google eens naar steekwoorden vanuit jouw lijstje. Kijk eens wat daar voor beroepen uitkomen en of jij al genoeg kennis en ervaring hebt voor dit beroep. Denk je van niet, ga dan op zoek naar leuke cursussen en opleidingen. Denk je van wel, dan is het tijd om die vacatures door te gaan zoeken! Want onthoud: ontslag is niet het einde van de wereld, maar een kans voor een nieuw begin.

Ben jij nog op zoek naar een coach? Ik help jou graag!

Met ruim 20 jaar ervaring in coaching en opleiden, weet ik precies hoe ik jou kan helpen bij het waarmaken van jouw droom! Ben jij benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Ik wil graag meer weten!
Chatten
1
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je vandaag mee helpen?