Omdat een cursist van mij toch nog iets meer handvatten wilde voor tijdens zijn les, werd ik uitgenodigd om samen met hem disc golf te ervaren. Een uitnodiging die ik graag aannam, ik ben altijd in voor nieuwe uitdagingen en zo vertrokken mijn jongste zoon en ik voor een klein ritje van 1 ½ uur naar Steenwijk. Hier troffen we een prachtig open sportcomplex aan, waar veel mensen aan het wandelen waren al dan niet met een hond. Ook was er een bootcamp groepje hard aan het werk op de zondagochtend. We zagen op een klein basket- annex voetbalveldje wat jongens met een bal in de weer en wat ouders die met hun kinderen langs de speltoestellen liepen. Wat verder opviel waren de lage hekken rondom de sportvelden, behalve waar het voor de veiligheid beter was om hoge te plaatsen. Wat een prettig en uitnodigend sportpark was dit! We liepen er samen doorheen op zoek naar de disc golf course, maar hadden geen idee waar we naar op zoek waren. Tot we voor een berg stonden, we konden het parcours nog niet zien, maar wel het bord met duidelijke gedragsregels en uitleg over het parcours.

We bleven geduldig wachten op mijn cursist die al snel kwam met een grote rijdende koffer, waar al zijn discs inzaten. Mijn zoon en ik kregen beide een startpakket, waarna we onze weg vervolgde naar boven. Wat was dit een prachtig Parcours! het uitzicht vanaf de berg over het sportpark, met veel bomen, gras en speeltoestellen voor jong en oud. Geweldig. Na een uitleg en even gekeken te hebben naar de mannen die al op het parcours bezig waren, gingen we zelf ook aan de slag.

Mijn ervaring met Disc golf

Disc golf heeft wel wat weg van golf, het is de bedoeling dat je de disc in zo min mogelijk worpen in de basket werpt. Nu had ik met mijn zoon al eens eerder een gave frisbee les gehad, maar dit vroeg toch om een iets andere benadering. De disc is anders en je kunt ook tijdens het spel wisselen tussen verschillende soorten discs. Eigenlijk gelijk aan de clubs bij golf. Uiteraard had die puber van mij het sneller door dan dat ik dat had, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik goed mee kon komen. Wat is dit gaaf om te doen zeg, je hebt al zo snel een succeservaring en je ziet je worpen vooruit gaan. Je gaat steeds meer je disc “lezen” zodat je weet wat deze in de lucht kan doen. een extra dingetje (wat het ook heel spannend kan maken) is wel de wind, die soms opeens je disc een extra zetje mee of tegen kan geven. Het spelen van Disc is als een walk in the park maar dan met een doel en met heel veel fun. Na twee rondjes over the course zijn we vol enthousiasme weer naar huis gereden, wij hebben er een verslaving bij.

 

Chatten
1
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je vandaag mee helpen?