Is een uitspraak die we vaak horen en het mooie is, het is ook waar.

Als we lachen maken we namelijk het stress verminderende gelukshormoon endorfine aan. Dit gelukshormoon zorgt er ook voor dat ons immuunsysteem beter werkt, waardoor er meer weerstand is tegen virussen en bacteriën. Endorfine heeft ook nog eens een pijnstillende werking. Dus van lachen word je gelukkig(er), minder snel ziek en je hebt een eigen pijnstiller.

Maar dat is nog niet alles. Want zoals jullie weten is een goede lachbui best inspannend. Je spant veel spieren aan in je gezicht en buik, zo erg dat je er soms spierpijn van krijgt. De uitdrukking: “Ik heb spierpijn van het lachen”, komt niet zomaar ergens vandaan. Door een lachbui wordt je doorbloeding weer even flink op gang geholpen, het is dus eigenlijk een goede, leuke en gezellige workout.

Lachbuien hebben dus allerlei positieve effecten op onze lichaam en geest, maar toch lachen we veel te weinig. Wist je dat een volwassen persoon gemiddeld 20 keer per dag lacht? Dat klinkt zo best veel, maar als we dat afzetten tegen het feit dat kinderen ongeveer 400 keer per dag lachen dan is dat voor volwassenen best weinig.

Misschien is het tijd om ons hier bewuster van te worden en er verandering in aan te brengen. Zoek wat leuks op, op TV, lees een grappig boek, vertel elkaar eens een goede mop, kietel elkaar en haal grapjes met elkaar uit of doe eens lekker gek naar elkaar of voor de spiegel. Je zult zien, de wereld ziet er heel anders uit na een heerlijke goede lachbui.

Have fun!

Chatten
1
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je vandaag mee helpen?