Het zijn bijzondere tijden op dit moment. We merken het aan alles. Mensen lijken een soort van lamgeslagen. Niet alleen door de hitte, maar ook door alles wat we ‘moeten’ of misschien in deze periode ‘weer kunnen’.

Waarschijnlijk hadden we verwacht dat we na de Corona periode bewuster met onze tijd en onze invulling daarvan om zouden gaan. Maar het lijkt wel of het ‘niets kunnen/mogen’ nu omgeslagen is naar ‘laten we vooral niet teveel doen’. Alsof we er niets extra’s meer bij kúnnen hebben. Alsof we geen energie meer hebben voor de afwisseling, de variatie. Het lijkt sneller teveel. Werken, gezin en een paar sociale activiteiten, maar dan is het echt wel genoeg. We gaan de stress van ‘teveel’ uit de weg, maar daarmee leggen we onze ontwikkeling stil.

We merken het ook bij sportverenigingen. Veel vrijwilligers, bestuurders, trainers en coaches die al jaren de ‘toko’ draaiende houden, haken massaal af. Het is teveel. Het is genoeg. We maken een collectieve pas op de plaats.

Voor je vereniging is dit echter funest. Je kunt deze mensen niet missen! Als we het antwoord wisten op hoe je deze mensen aangehaakt houdt, stond de telefoon roodgloeiend. Iedereen worstelt ermee.

Wat we wel weten is dat het sportakkoord in ieder geval uitkomst kan bieden in het aanbieden van middelen om je vrijwilligers, bestuurders, trainers, coaches de mogelijkheid te bieden zich te ontwikkelen. Er is niet zomaar iets veranderd aan hun clubgevoel of clubhart. Door middel van cursussen of een korte verdiepende opleiding, gaat het vlammetje om zich in te zetten voor jullie prachtige vereniging misschien juist weer branden!

Ben jij al geïnformeerd over wat het Sportakkoord voor jouw vereniging kan betekenen? Een belangrijke ambitie uit dit akkoord is het realiseren van sterke en zelfredzame sportclubs die bijdragen aan een vitale samenleving.

Het enige wat je als vereniging moet weten is de weg te vinden naar deze mogelijkheden. Via info@adviseurlokalesport.nl kom je in contact met lokale adviseur die jou op weg kan helpen.

Vind je het ingewikkeld en wil je sparren met een expert die mee kan denken over hoe jij in beweging kan komen voor jouw vereniging, voordat je de adviseur lokale sport wil benaderen? Mail dan naar info@sholtkampsport.nl. We helpen je graag!

 

Chatten
1
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je vandaag mee helpen?