Waarschijnlijk heb je vast wel eens iemand horen zeggen “Lachen is gezond”. Het mooie is, dat dit ook nog eens echt waar is! Ja je leest het goed, lachen heeft een positieve invloed op onze gezondheid.

Lees in dit artikel wat de voordelen zijn van gelukshormonen. En waarom lachen dus zo goed is voor ons lichaam.

Wat zijn de voordelen van gelukshormonen?

Als we lachen maken we zogenaamde gelukshormonen aan, wat stress verminderd. Deze gelukshormonen zorgen er trouwens ook voor dat ons immuunsysteem beter werkt, waardoor er meer weerstand is tegen virussen en bacteriën en dat zorgt er weer voor dat we minder snel ziek worden. Een win – win situatie dus! Tijdens een goede lachbui stimuleer je ook de afgifte van endorfine, dat werkt als een pijnstiller. Dus van lachen wordt je gelukkig, minder snel ziek en je hebt een eigen pijnstiller.

Maar er zijn meer voordelen. Want zoals jullie wel weten is een goede lachbui best inspannend, je spant veel spieren aan in je gezicht en buik, zo erg dat je er soms spierpijn van krijgt. Het spreekwoord “ik heb spierpijn van het lachen” komt dan ook niet zomaar uit de lucht vallen. Je doorbloeding wordt weer even flink op gang geholpen, het is dus eigenlijk een goede, leuke en gezellige work out.

Wist je dat een volwassen persoon gemiddeld 20 keer per dag lacht in verschillende soorten en maten? Dat klinkt zo best veel, maar als we dat afzetten tegen het feit dat kinderen ongeveer 400 keer per dag lachen, is dat eigenlijk heel weinig..

Als we dan zien hoeveel voordelen lachen heeft op onze gezondheid, is het misschien tijd om bewuster te zijn van het feit dat volwassenen zo weinig lachen. Zoek bijvoorbeeld eens een leuk programma op de tv, lees een grappig boek of vertel een goede mop. Je zult merken dat lachen naast dat het gezond is, je heel goed zal doen. Have fun!

Wil jij hier meer over weten? Ik help jou graag!

Heb jij vragen over de voordelen van het gelukshormoon? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Ik wil contact opnemen
Chatten
1
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je vandaag mee helpen?