Mijn oog viel vandaag op de uitkomst van een onderzoek uitgevoerd in opdracht van  NOC*NSF:  ‘Sportgedrag en effecten coronapandemie’,

Het onderzoek toonde aan dat 44% van de Nederlanders minder is gaan sporten door de coronamaatregelen, de tweede lockdown en de invoering van de avondklok.  En maar liefst 67% van de jeugd tussen de 5 en 18 jaar geeft aan dat ze minder zijn gaan sporten! Daarnaast geeft maar liefst 8% van deze doelgroep aan helemaal gestopt te zijn met sporten!! Ik ben daar enorm van geschrokken.
December is vaak een maand waarin mensen traditioneel minder sporten, maar ten opzichte van dezelfde periode in 2019 , zijn er nog eens 100.000 Nederlanders extra bijgekomen die minder zijn gaan sporten. Dat zijn schrikbarende aantallen.

Deze cijfers laten opnieuw zien dat de coronamaatregelen de sport en daarmee de algemene fitheid en weerbaarheid van de Nederlanders hard raken.
Ongelooflijk veel respect heb ik voor alle sportclubs en sportaanbieders die heel creatief bezig zijn geweest en zijn om hun lessen vorm te blijven geven. Zij blijven hun leden/ klanten uitdagen om fit te blijven door het geven van goede ideeën en tips.

Het percentage van de jeugd dat minder is gaan sporten, baart mij de grootste zorgen.  Hoe kunnen wij er met z’n allen voor zorgen dat de jeugd weer lekker gaat sporten? Een stap in de goede richting zou zijn om kinderen thuis meer te laten bewegen; lekker buiten laten spelen bijvoorbeeld.

Zoek je tips en handvatten, kijk even op mijn site daar staan enkele handige tools, waarvan je de meeste zowel binnen als buiten kunt toepassen?
Kijk op www.sholtkampsport.nl/shop

Chatten
1
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je vandaag mee helpen?