Het jaar 2022 kan ik voor mijzelf het best vergelijken met een dolle achtbaanrit. Wat een jaar is het geweest! Toch is er niks dat ik zou willen veranderen aan het afgelopen jaar.
Ik koester zowel de hoge hoogtes als de diepe dalen en het over de kop gaan.
Ik koester de kriebels in mijn buik, het lichte misselijke gevoel dat ik soms had, maar ook de teleurstellingen van het proberen en het af en toe mislukken.
Het opstaan en het opnieuw proberen. soms wel meerdere keren, totdat het uiteindelijk wel lukte.
Ik koester het gevoel van power, van overwinnen dat mij onwijs trots maakt op alles wat ik in 2022 heb bereikt.

Bergbeklimmen als ondernemer

In het leven van een ondernemer bestaan er twee soorten bergen. Bij het beklimmen van de eerste berg wil en doe je alles zelf; je ervaart alles zelf, je zet je tanden erin, je hebt alle touwtjes in eigen hand en alle eer komt jou toe. Dan komt het moment dat je de top bereikt en een stukje naar beneden glijdt. Geen probleem voor jou, jij kan dit, opstaan en weer doorgaan dat doe je immers al de hele tijd. Maar er komt een moment dat jezelf realiseert dat je in eentje sneller bent, maar dat je samen een stuk verder komt.

Ik ben blij dat ik in 2021 een start heb gemaakt om meer samen te gaan doen met als motto ‘we doen alleen maar leuke dingen met leuke mensen.’ En natuurlijk weet ik dat je ook minder leuke dingen nodig hebt om te kunnen genieten van de mooie en leuke dingen. Maar hoe leuk is het als je ook dit samen kunt doen. Eind 2021 heb ik dan ook de stap gezet van het zijn van een zzp’er naar het opzetten van een eigen b.v. om vanuit hier nog meer samen te kunnen doen met leuke mensen.

In 2022 heb ik het motto van mijn b.v. S. Holtkamp aangescherpt naar ‘met leuke mensen, leuke dingen doen met impact.’ Daarnaast heb ik nog een persoonlijk doel dat ik nastreef en waar ik gelukkig van wordt; het beste uit mensen halen, ze in hun kracht zetten, zodat ze zich kunnen ontwikkelen en de beste versie van zichzelf kunnen worden. Zolang de bankrekening het toelaat is the sky the limit en wat mij betreft nog een stukje ervoor bij.

Mijn kracht is mijn enthousiasme

De mensen in mijn omgeving weten dat ik van een goede uitdaging hou, op werkvlak, in mijn sport en in mijn privéleven. Ik leg de lat graag hoog voor mezelf en (soms) ook voor anderen. (Sorry, daarvoor lieve talentvolle mensen om mij heen.) Ben ik dan een Harry (Jitske Kramer) of een Pipi Langkous? Ik ben, denk ik, allebei, maar vooral ben ik mijzelf. Ik pas niet in een hokje en dat zou ik ook niet willen. Vroeger dacht ik daar soms wel eens anders over, maar nu ben ik vooral trots op mijn anders zijn.

In mijn enthousiasme ren ik wel eens te hard, waardoor ik mensen per ongeluk achterlaat op een rotonde onderweg. Mocht jou dit overkomen, maak je dan vooral geen zorgen, want ik kom altijd terug om je op te halen en mee te nemen. Ik kan er simpelweg niks aan doen dat ik altijd ‘aan’ sta. Mijn brein werkt 24 uur per dag door en zit vol nieuwe ideeën en plannen. Dit ervaar ik meestal als een zegen, maar soms ook als een valkuil.

Mijn brein op ‘pauze’ zetten

Er zijn een paar momenten waarop mijn brein op pauze staat en dat is tijdens het sporten, daar kan ik mezelf helemaal in verliezen. Tijdens het sporten hoef ik niet na te denken, maar alleen maar gewoon volgas te sporten. Tijdens het sporten push ik mijzelf; nog sneller, nog zwaarder, nog meer. Het geeft me rust en oké ook zweetdruppels. 😉.

In de sportschool waar ik train, weten ze hoe ze met mijn gestuiter en enthousiasme om moeten gaan. Ze kennen mijn grens en duwen deze ook steeds een stukje verder. Gewoon omdat ze weten dat ik dat nodig heb en dat ik daarvoor kom. In de sportschool vind ik mensen aan wie ik mij kan optrekken, die me opjutten, aanmoedigen, mijn geklaag aanhoren en met wie ik kan lachen tot niet alleen het zweet over onze gezichten loopt maar ook de tranen.

2023 hier kom ik aan!

Per januari verwelkomt S. Holtkamp nog meer leuke mensen bij het bedrijf. En ik kijk er naar uit om alles wat wij in 2022 hebben ontwikkeld te kunnen delen met heel Nederland en buiten de grenzen.
Ook ga ik me verder verdiepen in DISC en mijn coachingtak verder uitbouwen. Dus ja, laat maar komen 2023, ik ben er klaar voor!

Chatten
1
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je vandaag mee helpen?